Seuraava kohde oli nousevan auringon maa!



Korean vierailun jälkeen, matkamme jatkui Japanin puolelle Tokioon, jossa vietimme 6 päivää. Tokio yllätti lähes jokaisen meistä sen väkiluvulla - suurTokio alueella asuu noin 38 miljoonaa ihmistä! Korkealta katsottuna kaupungin pilvenpiirtäjät jatkuivat pitkälle horisonttiin loppumatta. Välttääkseen liikenneruuhkia kaupungin liikenneinfrastruktuuri oli monessa kohtaan rakennettu kahteen kerrokseen. Tokion liikenne on myös tunnettu maailman vilkkaimmasta kävelyristeyksestä Shibuya crossingista, jota emme voineet jättää välistä.

Heti seuraavana päivänä saapumisen jälkeen suuntasimme Miraikaniin eli The National Museum of Science and Innovation, jossa pääsimme tutustumaan mm. uusimpiin ihmisrobotteihin sekä viimeisiin bioteknologisiin ratkaisuihin, joita sovelletaan lääketieteellisellä alalla. Museo oli kokemuksena varsin hieno, sillä näyttelyt selittivät monimutkaisetkin teknologiatrendit ja sen aiheuttamat yhteiskunnalliset muutokset kaikkien ymmärrettävällä kielellä.

Viikonloppu jatkui sitten rennommissa merkeissä Fuji-vuorella, joka on Japanin korkein vuori ja kohoaa 3776 metriä meren pinnasta. Mt.Fujia sanotaan “ujoksi” sillä se usein piileskelee pilvien peitossa ja harvat pääsevät näkemään huipun. Ryhmämme oli kuitenkin onnekas ja pääsimme näkemään vuoren huipun muutaman minuutin ajaksi. Matkalla Mt.Fujilta takaisin pysähdyimme syömään Japanin suurimpaan huvipuistoon, jossa kaksi rohkea ryhmäläistämme jätti lounaan välistä ja suuntasi maailman pelottavimpaan vuoristorataan. Vuoristorata aiheuttaa usein ihmisille sellaisia pelkotiloja, että huvipuiston alueella myydään jopa vaihtovaatteita.


Japanin vierailun aikana pääsimme vierailemaan myös Continentalin ja Business Finlandin paikallisissa yksikössä. Vaikka suurin osa ryhmästä oletti Continentalin tekevän pelkästään renkaita, vierailun aikana pääsimme oppimaan heidän liiketoiminnallisista pääalueista eli itseajavista autoista ja liikenteen turvateknologiasta.  Suomi ja varsinkin “Suomi-lifestyle” ovat Japanissa hyvin trendikäs käsite, joten paikallisella Business Finlandin yksiköllä riittää tekemistä erilaisten hankkeiden ja messujen kanssa, joiden avulla tuodaan suomalaisia tuotteita Japaniin.
Business Finlandilla pääsimme kuulemaan myös työkulttuurieroista Japanin ja Suomen välillä, esim. Japanissa on hyvin tarkkaa miten sijoitutaan istumaan neuvottelupöydän ääreen.

Japanilainen kulttuuri on hyvin rikas, joten vierailun aikana yritimme oppia siitä mahdollisimman paljon. Paras tapa aloittaa oli tietysti ruoka. Tiukan vertailun jälkeen ryhmän lempiruuaksi valikoitui ramen eli nuudelikeitto. Toiseksi valikoitui kaizen sushi eli sushijuna, josta sai omatoimisesti napata itselleen mieluisimmat sushilautaset. Niin kuin muualla Aasiassa, paikalliset nuoret viettävät iltansa usein karaokessa, joten tämä ei jäänyt meiltäkää kokematta! Karaoketaidoissamme oli jo Japanissa nähtävissä selkeä kehitystä (puhumatta sitten loppureissun suorituksista)! Tokiossa Japanin manga ja animekulttuuri keskittyy alueeseen nimeltään Akihabara, jossa kävimme kiertelemässä jopa 8-kerroksisia mangakirjakauppoja ja erilaisia pelihuoneita. Alueella oli helppo tavata paikallisia, jotka kiertelivät teemakahviloita pukeuteina lempihahmoonsa.  

Sellainen oli Japani, sieltä jatkettiin sitten kohti Taipeita!

Kommentit